5 anys

Per alguns, 5 anys serà un temps etern, per altres un obrir i tancar d’ulls.

A partir de l’observació d’una làmpada de la catedral, Galileu Galilei va començar a estudiar el temps i és a partir d’ell que apareix la noció de temps abstracte, vàlida no només per als moviments uniformes, com considerava Aristòtil fins llavors.

Un any és el temps que triga la Terra a donar una volta al voltant del sol, per tant en 5 anys haurà fet 5 voltes. En canvi la Lluna, en 5 anys haurà fet 65 voltes al voltant de la terra.

5 anys és el temps que dura la llicenciatura de Biologia + Bioquímica a la Universitat de Navarra.

5 anys és l’experiència mínima que es demana per a ser comercial de grans comptes en el sector de la ingenyeria en telecomunicacions, amb anglès parlat i escrit (que s’haurà de demostrar amb proves prèvies).

També són 5 els anys de garantia que té un llapis de memòria Kingston de 2 Gb.

5 anys és la edat mínima per poder jugar al joc de construccions “Granja Brix”

5 anys és la duració del projecte “Paleomagnetisme i estudis de provinença de les roques càmbriques” que es duu a terme a l’Antàrtica.

5 anys és el temps que triga un filtre de cigarret o un paper plastificat a desintegrar-se a les muntanyes (per tant respectem-les).

5 anys és el temps després del qual les persones (majors de 65 anys i persones amb alt risc d'infecció neumocócica greu) s’han de revacunar del Pneumococ.

Per a uns, aquest 5 anys passaran molt ràpidament, però per altres no tant. Per a uns, l’espera no val la pena i per altres és essencial. Algun, fins i tot poden arribar a perdre la paciència i altres, en canvi, gaudiran fins l’últim segon.

Sempre m’ha agradat pensar que el temps no es perd, sinó que passa, i el què importa és com passem aquest temps. I si 5 anys són molt o no depèn de cadascú, però el què compta és tot el què hem fet durant aquest temps. I el què farem!!

Felicitats!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas