Marquèting viral

Aquest últim mes, a tot arreu s'està parlant del màrqueting viral, que aquí també coneixem com efecte Koala (opà, voi azé un corrá). Es tracta de promocionar un producte a través del boca orella, utilitzant tecnologies com els blocs, fòrums, sms,… com si d'un rumor es tractés, fent créixer l'expectació. D'entrada ho trobo una fórmula molt original i un punt divertida, però amb alguns matisos.

BuzzParadise és una empresa que es dedica a aquest tipus de publicitat, molt original això si, però penso que un pèl intrusiva. Es tracta de contractar periodistes i blocaires perquè als seus escrits parlin de productes que volen promocionar.
I és on jo hi veig la intrusió, publicitat directament incrustada en el món blocaire, on es difumina la realitat de la publicitat. Aprofiten molts blocs on es parla de tecnologies per promocionar productes, amb el perill de que els lectors no sàpiguen si realment es tracta d'un producte recomanat o de publicitat pagada.

Altres exemples són l'experiment de barrejar Mentos i Cocacola i aparèixer en programes d'humor com Buenafuente.

Però hi ha estratègies més salvatges i denigrants que tolerem com si res. Es tracta del cas de la sortida al mercat de les noves consoles. Gent fent cua tota la nit, i després empentes, aglomeracions, batusses i fins i tot ferits greus per aconseguir-ne una. Les marques, posen molt poques unitats a la venta el primer dia, i molta gent es queda amb les ganes. Hi ha un gran rebombori i surten a tots els mitjans de comunicació, amb una publicitat que paguem tots i totes. Això ha passat a Japó, Estats Units i també a Donosti.
Si bé cadascú és lliure de fer cua per les coses què vulgui, jo ho trobo una certa falta de respecte per als clients i possibles compradors.

Doncs res, una petita informació perquè afronteu les compres nadalenques amb sentit comú!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas