Improvisant…

Ahir, mentre esperava l'autocar que m'ha portat a Donostia, vaig coincidir amb un noi Bolivià que acabava d'arribar a Barcelona. Venia de Bilbao, on porta un any i mig treballant de llenyataire i agent forestal netejant i cuidant boscos.

Una amiga el va convidar a passar el cap de setmana a Barcelona i ell, decidit, sense pensar-s'ho, va anar a l'estació d'autobusos per agafar el primer que vingués cap aquí. Va haver d'esperar tot el matí, fins al migdia per trobar-ne un, i va arribar a Barcelona a les 11 de la nit, just quan ens vam trobar.

Em va dir que esperava a la seva amiga que el vingués a buscar… però com que no veia clar com acabaria allò, ja em demanava on poder dormir en cas de no trobar-se, a quina hora obrien les oficines dels bitllets per tornar a Bilbao…

El va trucar un amic, que no es creia que estés a Barcelona, però com que li quedava molt poca bateria al mòbil el va haver de penjar, “te prometo que te devuelvo la llamada”, després de dir-li que també l'havia trucat la seva germana plorant, amb un ull morat i un “cachete verde” i que se li havia parat la bateria… “puta que mal día hoy!!!”

Total que la noia que l'havia d'anar a recollir no es presenta, li envia un sms dient-li “coge el tren de Terrassa – Manresa, pero cogelo ya (eren les 23:15, ja no en circulaven) i bajate a Cerdanyola y allí me llamas…” Total que el noi entra a l'estació de Sants a buscar un tren per anar a Cerdanyola, tot i que li vaig dir que em semblava que ja no n'hi hauria…

Quina amiga… un noi que no ha estat mai a Catalunya, a les 11 de la nit li diu que agafi el tren de Manresa-Terrassa i espavila!!

Per una banda em va fer llàstima, l'havien mig enredat… però per l'altra em va alegrar i animar molt (ho necessitava) que un bolivià hagués improvisat un viatge llampec de cap de setmana, per anar a veure no sé qui, sense saber què faria ni on dormiria, desconeixent per complert la ciutat , i que li esperava una nit d'aventura per Barcelona prou emocionant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas