Soccer

Ni tant sols vaig veure per la tele la final de la copa d’Europa, i els partits de final de lliga només de passada, però avui he anat a veure un partir del Sevilla Futbol Club, que està de gira per Chicago, i un amic tenia entrades. Jugaven contra el Club Deportivo Toluca de Mèxic. El partit en si, no m’interessava massa però poder entrar al Soldier Field, estadi dels Chicago Bears de futbol americà, era una oportunitat única ja que la temporada de football encara no ha començat (potser més endavant hi tornem…).
Finalment va guanyar el Sevilla 1 a 0 però va ser bastant avorrit. Em va cridar l’atenció, que evidentment la majoria d’aficionats al camp eren Mexicans, i només dos grupets minúsculs de gent amb la bandera espanyola. Es deurien sentir una mica pressionats… cada vegada que el porter del Sevilla xutava, tot l’estadi a coro cridava “Puuuutooooo”. Impressionant… i distret!

Algú (Ferraaaan) m’ha preguntat què tal Chicago de noche, en referència al mític acudit del Jaimito:

“Primera escena: un chino, en el inodoro, con una vela.
segunda escena:un chino, en el inodoro, con una vela.
tercera escena:un chino, en el inodoro, con una vela.
¿Como se llama la obra? CHICAGO DE NOCHE”
via

Doncs a part d’aquest humor arcaic, és una ciutat impressionant de nit! Els grans gratacels estan il·luminats per tot arreu i les llums de les oficines no les apaguen… (Kyoto¿?) total que és veu un espectacle brutal. Inclús quan són esdeveniments importants, encenen i apaguen llums d’oficines, a mode de pantalla gegant de píxels, i escriuen paraules, dibuixen logos, etc. que es veuen des de km de distància, siguis miop (jo quasi sempre oblido les ulleres) o no.

També acostumen a fer castells de focs per qualsevol cosa… i en els partits de beisbol cada homerun dels locals, és una festa de llums i colors.

La capçalera ho reprodueix una mica.

I també us voldria presentar el meu company de fatigues americà, Cesar Cunucu, un gos caribeny que ve d’Aruba, acollit fa molts anys pel meu tiet. Ha guanyat molts premis d’habilitat i tot i que no m’agraden gaire els gossos, aquest és realment intel·ligent i sorprèn com entén ordres, fa acrobàcies, balla breakdance… brutal!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas