…de l’impuls a l’acció!

La meva relació amb els gossos fa un gir de 180º tres anys enrere, quan vaig anar a viure 3 mesos a Chicago i teníem el Cèsar a casa. Un gos mooolt bo i tranquil molt intel·ligent i ben entrenat. Des de llavors els hi tinc un afecte diferent (anys abans me n’havien mossegat dos i no m’agradaven massa, que diguem).

Aquesta història comença quan conduint vaig veure un gos abandonat a la carretera, prop d’una masia. Vaig pensar que afortunadament algú l’acolliria o com a mínim li donarien menjar.

Però em va encendre un llumet… Només arribar a casa em vaig posar a buscar per internet gent que regalés gossos o llocs on es poguessin adoptar.

Tot i que m’agraden els Labradors Retrievers, no em semblava bé gastar-se 600 euros per un cadell de botiga o de criador, només per ser de raça… amb la quantitat de gossos que s’abandonen cada dia.

En vaig trobar un, a un refugi de gossos prop de Llinars del Vallès. El vaig anar a veure i ja me’l vaig endur, una setmana de prova. És un centre d’acollida de gossos on en tenen més de 130 i cada dia n’arribava algun de nou. Tots molt ben cuidats, els treuen a córrer… i tot portat per voluntàries/s; impressionant! Inclús una dona gran, es va trencar el braç quan un gos enorme la va fer caure i no se’l vol enguixar perquè com que no pot agafar la baixa, no podria seguir cuidant els gossos!!

Es diu Aloha (per les vibracions hawaiianes) tot i que al centre li deien Tango. És un labrador mestís, mescla amb una altra raça, de 9 mesos.

Al arribar a Barcelona li vaig comprar tot allò necessari i cap a casa (després de netejar les restes del mareig caní al seient del darrere del cotxe).

L’he portat a passejar, a la muntanya de Collserola a córrer, a visitar altres gossos i els seus amos pel carrer, a veure la catedral i el barri gòtic en plena diada 11 de setembre… i encara no ha bordat cap vegada! És moooolt tranquil.

La cosa es complica, seguiré informant…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas