LT22 La Colifata i Manu Chao

La Colifata, un projecte que dóna veu a unes persones estigmatitzades socialment i que sempre se’ls hi ha girat l’esquena.
Manu Chao, entre d’altres, ha donat suport a aquesta iniciativa de portar al cine l’experiència d’aquest centre de Salut mental argentí, on van crear un programa de radio entre els malalts interns del centre (escoltar aquí).

“Fundada en 1991 por el psicólogo Alfredo Olivera, que según sus pacientes “está más loco que nosotros”, la emisora argentina Radio Colifata, terapia para que los presuntos locos del psiquiátrico Borda hablen a través de las ondas con los presuntos cuerdos, es un fenómeno internacional. “La locura es algo que toda persona lleva dentro”, afirma uno de estos seres inteligentes que se expresan por una radio que canaliza la locura y permite a los enfermos preguntarse “¿quién soy yo?”. Un documento inapreciable, jocoso a la vez que dramático.” La Vanguardia

Hi ha hagut certa polèmica per l’ús d’aquests pacients en l’anunci d’aquarius però com diu un responsable de l’hospital a La Vanguardia, “si es con cariño, bienvenidos los que nos dan voz”.

A Barcelona hi ha un projecte similar que es diu Radio Nicosia, però vull aprofitar des d’aquí per animar a una persona que té la oportunitat de viatjar a Argentina i conèixer i fer pràctiques en aquest centre, a que es compri els bitllets ja! i no s’ho pensi dues vegades, jejejeje 🙂

Bona diada de Sant Jordi

p.d: i aprofitant que avui fa un dia radiant, un record per aquells llocs del món on els núvols no deixen gaudir del sol (Zaire, Congo, Monrovia, Palestina, Baghdad, Fallujah, Jerusalem, Guinea-Bissau, Tibet,… rainin in Paradise, by Manu Chao)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas