La cistella ecològica

Doncs ara que torno a estar instal·lat aquí, estic buscant diverses alternatives per comprar la cistella ecològica, i per casualitat he trobat aquest vídeo que presenta l’experiència de Can Perol.

Hi ha diferents possibilitats, des de fer-te la cistella tu mateix, o bé la cistella que elaboren ells mateixos amb el que tenen en aquell moment. Es tracta de fruita i verdura ecològica, de temporada i que no ha estat posada en càmeres.

I és que arran de que l’altre dia, una bossa de mandarines, dos dies després de comprar-la al super, es va començar a florir com si fos un camp de rovellons, he decidit buscar alternatives…


Balzac.tv: Vamos al huerto

Coneixeu alguna altra cooperativa a Barcelona?

12 thoughts on “La cistella ecològica

  1. És molt interessant aquest tema… una opció que tens mentre no trobis cap cooperativa és la de comprar al mercat. Per diversos temes ara no puc comprar al mercat i t’asseguro que trobo molta diferència de qualitat i de diners ara que només puc comprar al supermercat.
    Quan estudiava vam anar a fer una visita al primer que va començar a fer aquest tipus de cistelles ecològiques. Aquest home estava al delta de l’Ebre i feien ells mateixos les cistelles segons el número de persones i les fruites i verdures de la temporada. En aquell moment ja feien repartiment també a Barcelona, el problema és que ja no recordo com es deia ell ni la seva empresa. Fa un temps també vaig veure un reportatge que van fer a TV3, no sé… et dic pistes per a que puguis trobar coses. Si se m’acudeix alguna cosa ja et dic…
    Potser pots trobar informació al CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica) o al portal Ecoalimenta (http://www.ecoalimenta.com)

  2. Una decisió molt sàvia :bravo:
    Tant per la teva salud com per la del planeta… No tant bona notícia per les grans companyies que intenten colar els seus productes trangènics, molt brillants, grossos i fàcils de fer créixer, però que està arruinant milions de pagèsos arreu del món a passos enormes 🙁
    Endavant aquests bròquils de temporada! 🙂

  3. Hola!
    Més que compra ecològica jo faig “atraco”, la meva sogra té parada al mercat i el producte és d’aquí i de temporada…un luxe per mi tal i com estàn els preus al mercat!! Però conec en Jordi, porta Can Jordana, a més de fer de pagés porta els encàrrecs a casa i pots fer la comanda per internet. Producte bo, preu no ho sé, i el tracte boníssim. http://www.canjordana.com/canjordana.html

  4. A la Sagrada Família hi ha una cooperativa de cistella ecològica muntada (s troben al local de l’Associació de veïns). Cada setmana has de fer una comanda i un dia a la setmana es reparteix. Cada setmana o cada 15 dies -no ho recordo- s’encarrega una de les famílies.
    Pels que són un/a, hi havia la possibilitat de compartir cistella amb algú altre.
    L’any passat estava completa però si t’interessa et podria passar algun contacte.
    Quan van començar m’hi vaig interessar, xò al tenir el trasllat aprop i el fet de comprar poc, doncs no em vaig acabar apuntant.

    I n’hi ha d’haver-hi més, també t’ho puc preguntar.

    Com l’alegria de la huerta, una altra possibilitat és el mercat. A mi m’encanta i hi vaig quan puc. Pot semblar més car, xò si mires bé no és més car i en canvi la fruita i verdura es conserva molt millor i en més bon estat. Avui menjava peres de fa més d’una setmana i com si fos collida ahir!!!

  5. Ei,

    Molt bé amb la cistella ecològica i les informacions que dones! Per cert, noslatres, amb els companys de feina de Vilanova i la Geltrú estem fent comandes a Can Perol des de fa 2 mesos i realment val la pena! Molt més gustós tot, dura més temps, i no porten productes químics! A veure si en trobes alguna que et vagi bé! Salut!

  6. Jo he comprat a en jordi de Can Jordana, i el producte es fresc, acabat de collir, el preu raonable i el tracte perfecte. Val la pena….

  7. soc pages ecològic certificat pel CCPAE i soc de Vilanova ila Geltrù, em podeu trovar al mercat central de Vilanova a les parades de fora sota les mercasines i tambe cada dimarts vaig fins a Barcelona a Sagrada Familia, si ha algu interesa mes informacio preguntteu a ecohortatupi@gmail.com,
    moltes gracies avançades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas