De volta per Portugal

Ja deu fer quasi 20 anys que vaig descobrir aquest país viatjant en família. També el surf, que veia en directe per primera vegada, i aquella gent “estranya” que vivia en furgonetes davant la platja… i ves per on, uns anys després som nosaltres els “estranys”.

Fa uns 10 anys vam repetir viatge amb uns amics, just estrenat el carnet de conduir, i llavors la majoria de fotos les vaig fer en blanc i negre per experimentar, així que les d’aquest any, també en aquest format. I és que no sé… Lisboa la veig en blanc i negre.

Portugal és un país que sempre m’ha agradat, i que en tots els àmbits ha estat exclòs, com si nosaltres fóssim superiors a ells (molt pitjor el què deuen pensar els alemanys o nòrdics de nosaltres, i ningú es dóna per al·ludit). No hi ha projectes de recerca amb universitats portugueses ni convenis de col·laboració… i això que hauríem de ser com germans, però no!

Total que resulta que Portugal té el nivell de vida que podrien tenir TOTS els habitants del planeta si els que més tenen baixessin el nivell. Ja hi firmo ara!

Lisboan Loja Alcobaça Lisboa tramvia

Doncs en 7 dies buscant onades amunt i avall, he visitat Lisboa, Ericeira,  Santa Cruz, Peniche, Óbidos, Foz do Arelho, Nazaré, Alcobaça, Montemor-o-Velho, i Figueira da Foz i Coimbra, molt de pas. D’onades, poques.; però molt bon ambient tots els dies a tot arreu. Això sí, temperatures agradablement fresques i fins i tot boira arran de mar.

La tornada, va ser una altra història… problemes d’embrague m’obligaven a circular només amb 3a o 4a, ja des de Portugal, amb 1300 km per davant… la temperatura al arribar a Extremadura era de 37 graus i pujant… i a90 km/h de màxima semblava un forn, però anava fent. El dia següent, després de matinar per evitar la calor, passats 200 km l’embrague va dir prou del tot, i patam: grua, taxi, Guadalajara, cotxe de lloguer… i cap a casa.

Lisboa Charcuteria - Garrafeira
58 Surf Cafe Real fog Surfari
Lisboa SuperTubos Beach Peniche
Sunset surfing Lisboa
Atlantic Ocean Obidos
kite, kite, kite What the hell, no waves!

Més fotos…

4 thoughts on “De volta per Portugal

 1. Quines fotos més xules!. Fa uns anys vaig visitar el sud de Portugal de resquitllada, d’Evora al Faro i curiosament les postals que vaig comprar totes eren en blanc i negre (aleshores no tenia càmara i comprava postals), ho vaig trobar llògic, el poc que vaig veure em va fer la sensació com si hagués donat un pas enrera de 20 anys…com si ho veiés a través d’una tele blanc i negre.
  Salutacions.

 2. jejeje és que el blanc i negre té el seu encant 🙂
  :jump:

  I si, mooolts llocs et transporten a uns quants anys enrere!!

  Salutacions!

 3. déu n’hi dó l’aventura de la tornada!
  però bé, malgrat la tornada, el regust és ben bo, oi?

  mai he estat a Portugal però si que hi ha com una sensació de que estiguin apartats de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas