Regalo temps, em prenen el pèl!!

L’altre dia, caminant pel centre de Barcelona (c/Aragó amb Rbla. Catalunya) em van preguntar si tenia 3 minuts per una enquesta. Que són tres minuts?
A més, aquesta gent cobren a tant per entrevistat vàlid captat, i no és fàcil que la gent pari i dediqui un temps a contestar aquestes enquestes. Així que si no tinc pressa, doncs els hi dedico una estoneta.
Es tractava de provar un nou producte que volen treure al mercat, una espècie de magdalena farcida de xocolata, molt bona!! A canvi m’han donat un set de manicura¿? més cutre que els del tot a cien…

En la meva època de pluriempleo/estudiant (o encara hi soc??) vaig fer enquestes d’alarmes per les cases, i com que ningú obria la porta i molt menys concertava una entrevista perquè li passés un comercial, jo no cobrava… vaia feina!! Així que tot sigui per ajudar a la gent que treballa d’això!!

El senyor que seia al meu costat, quan ha vingut el supervisor i ha vist que tenia fills, li ha dit que no podia fer l’enquesta (i ja en portava la meitat) ja que necessitaven homes de 25 a 40 sense fills. I ell, indignat, ha dit que era publicista (per respondre l’enquesta tampoc pots estar relacionat amb el món de la publicitat) i tenia molts nets i que creia que tenia més coneixement de dolços i xocolates que molta gent sense fills… I és que algú dels captadors de fora el carrer, com que cobren per entrevistat, li deu haver dit, “va tu no tens fills i no treballes a la publicitat, d’acord?”

Però per desgràcia meva, al Porta de l’Àngel una altra senyora m’ha demanat participar… i aquí si que ha estat el “timo de l’estampeta”.

Una promoció d’aquests xiclets nous, 20 minuts davant d’un ordinador veient anuncis, contestant preguntes, perfil d’usuari mastegador de xiclets… i arriba un moment, que venen dues noies i diuen, no tu no menges xiclets a la feina, que ja en tenim, sinó “cuando viajo en transporte público” que encara ens en falten!!

Flipant, han anat guiant les meves respostes per complir els seus requisits i enllestir la feina. Evidentment, veient això, jo he omplert el test de l’ordinador amb els ulls tancats i sense ni llegir-ho, i penso escriure a l’empresa publicitària per explicar que si jo dedico 20 minuts per omplir l’enquesta, com a mínim no em prenguin el pèl a la cara. Després que en facin el què vulguin de l’enquesta però no allà davant!! “Nos falta una persona que coma chicles en el transporte público…” Serà un nou Mètode científic? ¿Estadístiques 2.0?

En fi, com deien aquells, muy profesionales!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas