L’home que corria més que el sol; cuita el sol

cuita el sol

La llegenda diu que, la vigília de la Festa Major del poble, es feia una carrera a peu en què només hi participaven els fadrins. Es donava la sortida a la plaça del poble just a la posta del sol, i es tractava d’arribar dalt de la muntanya abans no s’amagués el sol. El premi era el dret a escollir fadrina per a tots els dies de la festa major. (conte de “L’edat de les Pedres”, de Pep Coll)

En aquest cas, es tracta de pujar al cim del Monteixo (2.905) des d’Àreu (1220) abans que ens atrapi l’ombra del sol. Una distància de 4.000 m. amb un desnivell de pujada aproximat de 1685 m. És la Cuita el sol!

Però aquest any la llegenda no s’ha complert. La neu per sobre els 2.200 m. i el risc de tempesta van obligar a variar l’itinerari. Era perillós que 600 persones comencessin a pujar muntanya amunt, fins quasi els 3000 m. al vespre, amb fred i neu, i que comencés a llampegar, fer pedregada, etc.

Només lamentar, que tot i el canvi de recorregut, l’organització no fos capaç de comprar garrafes d’aigua i portar-les a l’arribada (on s’hi podia arribar amb cotxe), tenint en compte l’elevat preu de la inscripció.

Un altre vídeo, el reportatge de Temps d’Aventura de fa uns anys.

Més info: Meteopallars

Foto CC: MeteoPallars

2 thoughts on “L’home que corria més que el sol; cuita el sol

  1. Si que és xulo si!! Però jo diria que ni el millor Galloper del món puja a dalt del Monteixo, eh! jejeje

    :jump:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas