Tenir cua de palla

Avui he llegit la curiosa expressió “Tenir cua de palla“, que vol dir no estar exempt de culpa en alguna cosa, no deixar d’ésser mereixedor de censura en algun afer, etc. Diccio IEC

6 thoughts on “Tenir cua de palla

 1. Caram jo sempre he conegut l’expressió, però amb un significat ben diferent.

  Si algú té la cua de palla vol dir que és algú fàcilment irritable, que s’encén ràpidament vaja. Per aquí Girona sempre he sentit l’expressió en aquest sentit.

  Salut!

 2. Doncs jo també li donava el mateix significat que l’Edu, quina planxa!! i a més la faig servir sovint aquesta expressió…hi ha molta susceptibilitat! jeje.

  adeu!

 3. Gràcies!! jo no l’havia sentit a dir mai, i ara ja en tinc dues versions!! i com que els diccionaris tampoc són la ciència certa, prenc nota del vostre significat 🙂

 4. Jo, com expresió no la havía sentit mai, pero hi havía una colléecio de novela negra (la unica en catalá en temps de Franco) que es deia la cua de palla, que sembla mes relacionada amb lo que diu el Xesco.
  Que tal per Oslo?

 5. jejejeje gràcies per les teves curiositats Laura!

  Ja he explicat com va anar per Oslo, llàstima que no coincidíssim aquí! 🙂

 6. Em part teniu raó, Catacrak i Edu, perquè moltes vegades la susceptibilitat amaga un sentiment de culpa, sigui justificat o no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas