Nova sacsejada!

Si fa poc explicava les sensacions que em va transmetre l’espectacle de música i dansa al que vaig assistir, la sacsejada que em va provocar l’experiència de l’altra dia, encara em dura ara.

L’ONG War On Want, va organitzar ahir al vespre un col•loqui a la universitat sobre la situació a Palestina i van projectar la pel•lícula The Iron Wall, sobre la situació actual a les terres palestines ocupades per Israel.

La pel•lícula és extraordinàriament gràfica i clara. Més que basar-se en escenes violentes o de combats (que també n’hi ha, poques, però molt ben triades), es basa en el mur que ha construït Israel per raons “de seguretat”.

La pel•lícula explica tot el procés de colonització. Sota una estratègia maquiavèlicament planificada, els israelians han anat construint poblats (assentaments) al llarg i ample de tot el territori palestí, amb l’objectiu de desmembrar tot el que sigui palestina. Construint carreteres i serveis que comuniquen aquest poblats entre ells, i que només poden fer servir ells. Ofereixen a residents de les ciutats israelianes preus molt econòmics i altres bonificacions perquè vagin a viure en aquests nous poblats en terres ocupades, i així anar introduint la seva població en aquests territoris. Mentre que els palestins han d’aconseguir permisos i autoritzacions per anar a treballar, per portar els nens a l’escola o per travessar una d’aquestes carreteres.

En paraules del propi Sharon, l’objectiu és agafar ara to el que sigui possible, ja que després serà molt difícil de que els hi treguin. I és que no serà fàcil moure poblats sencers, de deu o vint mil persones, amb blocs de pisos nous, carrers, etc.

I la cosa és complica, i molt, quan es comença a elevar el mur de la vergonya. El mur s’ha dissenyat de tal manera que aïlla tots els poblats palestins existents de tal manera que totes les terres que tenien al voltant quedin dins del territori Israelià. I així, pobles sencers s’han quedat sense els seus camps d’oliveres, la seva substistència i sense pous d’aigua, s’han quedat sense res.

La situació és realment abusiva i sembla que els països Europeus (Estats Units finança el mur amb motius de seguretat) no fan prou per evitar aquets abús dels drets humans i del dret internacional.

Molta gent va sortir plorant. No n’hi ha per menys.

– The Iron Wall
– Mapa Palestina
– The Iron Wall a Google Video (esta en angles)
– Palestinians for Peace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas