Més rutines

Podríem dir que hi ha dos tipus de persones. Les persones tipus A i les persones tipus B. Això es desprèn d’un estudi dut a terme per l’autor, durant quasi 27 anys, amb una precisió de llenyataire i seguint el mètode científic d’un boletaire.

Les tipus A són aquelles que quan arriben a un lloc nou (feina, gimnàs, hotel, alberg, vestuaris,…) tenen per costum utilitzar sempre el mateix lavabo. El què trien el primer dia, en certa manera se’l fan seu. El primer dia el trien perquè està net, els hi agrada, té un penjador més que els altres, el pany tanca bé, etc. i al allarg dels dies el cuidaran com si fos el de casa seva i mai, mai li faran el salt. Bé, mai, mai….

Les persones tipus B són les que no es preocupen tant, ja sigui per mandra o bé per passotisme, els hi és igual. Tal com arriben, es posen al primer lavabo que troben. Els hi és igual si el portarotllos està trencat o si no hi ha penjadors. Tampoc es preocupen massa de netejar-ho, possiblement no hi tornaran.

I aquí és quan persones A i B entren en conflicte. Quan una persona A arriba al seu lloc preferit, i abans hi ha passat una persona B, pot ser que s’ho trobi en un estat que no és el què li agradaria trobar i l’impulsi a visitar el lavabo del costat, tota indignada perquè algú no ha tingut la mateixa cura que ella.

I llavors és quan es produeix un moment màgic, amb efectes psicològics (motiu d’un posterior estudi) consistent en comprovar que hi ha vida més enllà de les seves 4 parets. Per sort descobrirà un espai nou, potser més agradable, que no pensava que pogués existir. Mentre que la persona B seguirà igual, no s’haurà assabentat de res, la A ha superat un nou entrebanc en el seu camí.

I tu, ets A o B?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas