Moviment Funa a Chile

En Record a Víctor Jara, l’assassí del qual segueix impune vivint tranquil•lament a casa seva a Chile i a d'altres persones desaparegudes a Chile, s'ha creat aquest moviment social.

El programa 30 minuts ho va recollir el passat mes de novembre. La Funa es tracta d’un moviment social que pretén denunciar públicament a tots els assassins que durant la dictadura de Pinochet van assassinar, torturar i fer desaparèixer a milers de persones (si no heu vist la pel·lícula La Noche de los lápices tot i ser de la dictadura d’Argentina, val la pena per fer-se’n una idea, posa els pèls de punta).

+ Purochile
+ Indymedia
+ funachile

Tots aquests militars que van assassinar i torturar no han estat mai jutjats i viuen tranquil•lament. La Funa, recollint documents públics i dades personals accessibles per a tothom (diuen que estan tant segurs de la seva impunitat que ni amaguen les seves dades), i fan públic per tots els mitjans la identitat d’aquestes persones i sobretot entre els seus veïns. La legitimitat d’aquesta “justícia ciutadana” suposo que pot ser criticable per als lletrats però per la gent de carrer: “massa poc” que dirien alguns!

Te recuerdo Amanda – Victor Jara

En Joel ja ho va comentar fa temps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas