A l’hemisferi Nord hi ha més veterinaris que metges al Sud

Amb aquest titular, us presento la contraportada d'avui del Matí de Catalunya Radio, on l'Albert Sánchez Piñol, amb un to entre àcid i sarcàstic tracta el tema de les desigualtats Nord-Sud.

I és que aquests dies l'equip d'aquest programa de radio s'ha desplaçat a Moçambic, per parlar dels problemes del continent Africà.

Al principi podria semblar una embarrancada més perquè uns quants “enxufats” poguessin anar de viatge pagats per la resta de catalans, però el rerafons és diferent, per exemple, que els 100 i pico que van anar a Nova York fa un mes a la inauguració de l'exposició sobre Catalunya.

En aquest cas la iniciativa és original i es tracta d'anar a un país i parlar-ne sense que una gran crisi humanitària o un desastre en sigui el motiu. Pretenen trencar la tendència de només recordar aquests països quan hi passen alguna cosa greu o un cop a l'any quan els informes del Banc Mundial ens diuen que estan molt malament i que potser algú hauria de fer alguna cosa.

[Actualització]Aquest podcast és possible gràcies a que fa un temps Cat Radio permet descarregar tots els programes, com ja feien abans moltes altres emissores.


http://www.flickr.com/photos/camera_rwanda/85146777/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas