Prova obligatòria

Treball en grup

De proves voluntàries n’hi ha de moltes menes. Algunes t’hi presentes perquè et ve de gust provar coses. D’altres per uns interessos o motivacions més específics com adquirir una habilitat nova o tenir un certificat/diploma que justifiqui no sé que.

Però n’hi ha unes altres que són obligatòries i que per seguir endavant cal superar. L’última que vaig fer va ser la prova d’accés a l’Escala Activa dels Bombers Voluntaris de la Generalitat. Les condicions eren una mica peculiars, ja que la vam haver de fer tres anys després d’acabar el curs Bàsic, i calia repassar tota la part teòrica i fer les proves físiques. Tot i la obligatorietat i baixa motivació, prova superada!

Potser les motivacions per a les proves obligatòries, aquelles que ben bé no has triat tu de fer, i que si no les fas no pots seguir en aquell lloc o d’aquella manera o superar un esglaó… no són intrínseques. Cal buscar-les a cada moment, esforçar-se més del compte i creure que un és capaç, que ho podrà aconseguir costi el què costi.

El fet que sigui obligatòria pot ser un fre i un obstacle, una barrera que no et deixa veure més enllà de la prova, que en condicions normals no voldries haver de fer.

Aquest procés d’automotivació és difícil però necessari per superar la prova amb èxit i no defallir en l’intent. Jo m’esforçaré tant com pugui, amb totes les meves forces, per tirar endavant i pujar aquest esglaó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas