Raval Global

En el marc de l’any europeu del diàleg intercultural es va presentar ahir el Festival BCN mp7 amb el documental La alegría del Barrio i els concerts de La Sucursal S.A (vídeo) i Raval’s All Stars

La Alegría del Barrio, de Carlos Callero, 2007 [45’ aprox.] Un proyecto que nos muestra el trabajo de investigación sobre las actividades artísticas del barrio y su impacto sociocultural. La idea nació a partir de la implicación de varios vecinos en la vida dinámica del Raval, que, después de haber estado realizando durante años un trabajo de campo, han sido testigos de la diversidad y la riqueza de las propuestas que en él se generan y de la vertiente más positiva del Raval que hace de este barrio un laboratorio generador de actividades artísticas. En el documental se quiere mostrar la capacidad de la música y de la creación artística para disolver prejuicios, traspasar fronteras, unir a la personas haciéndoles compartir experiencias y fomentar el respeto entre los vecinos.

Una proposta interessant que va fusionar en un sol espai i en una sola tarda un munt d’activitats i experiències que s’estan duent a terme en aquest barri de Barcelona, gràcies a les entrades d’IcatFM
🙂

També voldria destacar l’exposició de fotografia “Vides Minades”, de Gervasio Sánchez, coincidint amb el 10è aniversari del tractat d'Ottawa per a la prohibició de les mines antipersona.

En aquest cas, el fotògraf retorna a un projecte seu del 1995 on va retratar a nens i nenes i ara els visita ja d’adults. També és al CCCB i crec que pot ser una manera molt gràfica d’aproximar-se a aquesta crua realitat, que per desgràcia els nens i nenes sempre en surten més mal parats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas