Biblioteking

Estic fent la bossa, recollint l’ordinador, el cable i el carregador, el ratolí, els apunts, el disc dur extern (que hi tinc TOTA la tesi…), les claus, els calers (per si m’hagués de comprar un croissant a mig matí), els apunts, una llibreta, una ampolla d’aigua, uns auriculars… en fi, tot a punt per passar el dia a la bilbioteca, el verb que anomeno biblioteking.

biblioteca

I és que en aquests dos últims anys ja són moltes les hores que he passat en diferents biblioteques, llegint i escrivint, i m’encanta!!!

Així que avui tornaré a passar el dia a una de les biblioteques més xules que he vist fins ara, al Centre Ceramique.  Tot i que els nens juguen a lego, hi ha qui practica lliçons de trompeta o gent que es troba per fer tertúlia i un cafè, l’espai és mooolt acollidor, i motiva a concentrar-se i treballar.

I és que les bilbioteques ja ho tenen això, són espais diferents a la nostra taula habitual, que pel sol fet d’entrar-hi ja conviden a llegir, escriure, … però a més a més hi podem trobar exposicions, xerrades, conferències, presentacions de llibres, cicles de cinema, cursos i tallers… una infinitat d’activitats!

biblioteca Centre Ceramique

Però també he passat una tarda en una altra biblioteca, molt diferent, més petita però molt més acollidora. És un lloc on la gent hi pot anar a llegir els diaris, revistes actuals,  accedir a música i llibres, a utilitzar els ordinadors i sempre amb el suport i ajuda necessari i més. Crec que és una manera de democratitzar la cultura i la formació a la qual no se li dóna la importància que realment té. Que tothom tingui accés a les tecnologies i a la cultura, gratuïta i lliurement, per a totes les edats, per a TOTES LES PERSONES, és bàsic, i que jo conegui, aquests són els únics llocs.

Així que me’n vaig pitant, que sinó ja em passarà el matí…

p.d: Per cert, la música que escolto a la biblioteca, la recullo en aquests instants musicals

5 thoughts on “Biblioteking

  1. A les 15:00 ja tanquen, queden 10 minuts… però he aprofitat molt el temps, tot i que només arribar ja hi havia unes taules on venien llibres de la mateixa biblioteca, descatalogats… i clar, para’t a mirar que hi trobes… he vist una guia de Botswana, per si un dia hi vull anar o una altra de Namibia en holandès, que estava molt bé, però que quan aconseguís entendre-la, ja hauria canviat fins i tot el color de la bandera 🙂

  2. Així m’agrada, fent difusió de les biblioteques! :bravo:
    Com tu dius, les biblioteques actuals es converteixen en uns espais culturals dinàmics, on a més a més de trobar-hi llibres, revistes, etc. també existeix una nova forma d’entendre l’accés a la ja anomenada Societat de la Informació. El nou repte de les biblioteques actuals s’extén també al de treballar per evitar la fractura digital.
    I quina biblioteca més xula que has anat a parar no? 😉

  3. A mi també m’agraden molt les biblioteques. La veritat és que et donen ganes de posar-te a estudiar, a llegir, a escriure o a fer qualsevol cosa. M’agraden molt les de Bcn perquè ara donen moltes possibilitats des de connexió wifi, accés a llibres, revistes, discs, DVDs, televisions per cable… Un munt d’activitats i bon punt de trobada.
    La biblioteca que més m’agrada arquitectònicament parlant és la de la universitat de Delft :ok:

  4. De Barcelona jo em quedaria amb la de la UPF, biblioteca del dipòsit de les aigües.

    I precisament ahir, feien referència a aquesta cita de Borges, “Sempre vaig imaginar-me que el paradís seria algun tipus de bilbioteca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas