Okapi, l’animal desconegut

Vés per on, quan trobo un animal que no conec,  ho busco a les imatges de google directament. I després, de seguida, a la wikipèdia.

Ves per on, d’una llista de 500 animals, algú va proposar aquest… i em va cridar l’atenció i aquí el tenim, un magnífic exemplar d’ungulat rumiant que viu a les tupides selves del nord de la República Democràtica del Congo entre els rius Uelle, Iturri i a les selves d’Aruwimi.

Recorda, per la forma del seu cos, a una girafa nana ja que fa 2 m de llargada, 1,5 d’alçada i menys de 250 kg de pes) de potes i coll molt curts. Encara que el mantell del pèl és totalment diferent, vermellós a tot el cos excepte en potes i glutis, on adopta un color blanc amb ratlles negres, semblant a una zebra. Com les girafes, té dues banyes petites recobertes de pèl al cap sense utilitat aparent i una llarga llengua prensil de color negre que utilitza per introduir les fulles d’arbustos i arbres baixos a la boca. La longitud d’aquesta és tal que pot netejar l’interior de les orelles amb la seva punta. L’ocapi està molt emparentat amb les girafes i amb elles comparteix moltes adaptacions morfològiques, encara que el seu cos recordi en realitat més d’un cavall.

Resulta interessant com va ser el seu descobriment!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas