El viatge d’una tesi!

Doncs això, tal i com sona… un projecte professional i personal, que ha durat 4 anys i mig, ja està imprès.

Costa fer-se a la idea de què signifiquen 54 mesos de feina, amb diferents ritmes, amb diferents motivacions, etc. però ara, quan ho tens a les mans i t’imagines que allà hi ha tot aquest temps recollit… buf… t’agafa un no sé què i un no sé com… són moltes hores que, fossis on fossis, el cap hi dedicava atenció, sabia que sempre quedava alguna cosa pendent per fer, unes lectures per resumir, unes dades per analitzar i moooltes pàgines en blanc per escriure.

Per la meva edat, és el projecte més llarg en el que he estat implicat, i durant tot aquest temps era la meva activitat principal… I ara, de cop i volta, s’acaba; t’inventes una portada, un índex i uns agraïments, i fiufiu. S’ha acabat!

De fet, queda pendent que la junta de Departament, la junta de facultat i la comissió de doctorat, en dongui el vist i plau, passi un temps en exposició pública i finalment es convoqui el tribunal per defensar-la. Fins llavors, la panxa segueix indicant que no és un tema tancat.

I així ho he resumit:

El procés d’elaboració d’una tesi doctoral és un llarg viatge. Comença amb molta il·lusió i es va construint a mesura que va avançant. En tots els viatges hi ha moments àlgids, moments tensos, moments feliços i moments tristos. Es cometen errors i es corregeixen. Es descobreixen nous camins i es coneixen noves persones. Es creen nous lligams i nous vincles. Es camina lentament, aturant-se a cada racó, o s’accelera i s’avança a passes de gegant. Llocs llunyans, fantàstics i desconeguts. Llocs propers, que es veuen cada dia però que no es coneixen. Tot tipus de mitjans de transport. Temps per llegir i temps per escriure. Sovint la música és una bona companyia. Els viatges acostumen a remoure emocions, a posar les sensacions a flor de pell, nerviosisme, excitació, cansament, eufòria, alegria, desànim, desorientació, felicitat… I també ajuden a fer-nos més forts, més savis, més respectuosos, més tolerants… Un viatge de 4 anys com aquest ha donat per molt, i és l’inici de nous camins, nous reptes i oportunitats. Però aquests 4 anys no han estat en solitari; al contrari, sempre ben acompanyat. I sense aquesta companyia res d’això hagués tingut sentit. Als qui ja no hi són. Als qui hi han estat des del principi. Als qui hi segueixen sent, però una mica més lluny. Als qui hi són ben a prop. Als qui m’han guiat des de petit, i als qui em guien de gran. Als qui em fan tocar de peus a terra i als qui em fan somniar. Als qui m’han aguantat els moments de nervis, i en tots moments.

I continua amb agraïments més personals, que com que  ells i elles ja saben qui són, de moment es queden impresos en paper. Gràcies per caminar al meu costat!

16 thoughts on “El viatge d’una tesi!

  1. Felicitats! i com cada dia que et visito, em sorprens! ho dic pel bloc de blocs, quant material interessant! com t’ho fas?? amb el teu bloc casi no tinc temps per altres…em fas badar!!Bueno avui no toca aixo,enhorabona!

  2. Ei primo!

    Moltes felicitats! totalment dacord amb tot el que has escrit. I res millor com escoltar el cumlaude perque de forma instàntanea el projecte tesis quedi ben guardat sota les tapes de l’enquadernació. Floraras, volaras, respiraras. Jo vaig apendre a no ser aborbida altre cop per cap altre projecte, no com representa una tesis. Visca la lleugeresa, l’espai per nous projectes!
    i de nou, ole, ole, i ole!!! és el doctorant que més projectes paral·lels ha dut a terme durant la tesis!!!!! i a duisfrutar del final de festa

  3. anna: Gràcies! ets part culpable de tot això 😉

    AlegriaDeLaHuerta: doncs, moooolts ànims. Quan arribes dalt de tot, de seguida bé la bixada!

    Edu: igualment, mooolts ànims!!

    Laura: jejeje gràcies! però encara queda… 🙂

    Catacrack: gràcies! afició, hores sense dormir, avorriment… no sé jejejeje 🙂

    rits: gràcies!! això espero jejeje

    Núria: tu ets la meva predecessora, et vaig seguint les passes!!

    Laia: si Laia, mai se sap com rodarà!

    :jump: :jump: :jump:

  4. Ei, enhorabona! Quin descans, oi? Bé, fins que no la defensis no arribarà el descans, però ja és molt depositar-la! I què és de la teva vida? Quina és la teva perspectiva de futur? Et tornaré a vuere per la uni?

    Molta sort!

  5. Crec que el millor dels viatges és l’abans i el després. Així que ara, a gaudir del després 🙂
    I aprofita els nous vaitges, mai saps amb qui de sorprenent et pots trobar 😉

  6. Ja veig que no pares!!! Ja informaràs de quan i on presentes la tesi! Jo vull estar a primera fila!jejejeje

  7. si Mar,jejeje us ho faré saber 🙂

    Gràcies Daniel! a veure si tinc un segon i em puc escapar a les II Jornades de la Penedesfera 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas