dues recomanacions per llegir (gratuïtes)

La Societat de la Ignorància,

La segona edat contemporània

‘Som els protagonistes involuntaris i accidentals d’un moment singular de la trajectòria de la humanitat, un temps de canvis profunds que justifiquen la proposta d’inaugurar una nova etapa en la cronologia de la història: la segona edat contemporània’.

Assistim, desconcertats i fascinats a la vegada, al naixement de noves formes de comunicació que constitueixen una revolució comparable a l’aparició de la parla, l’escriptura o la impremta, que estan transformant radicalment el món que ens envolta i que ens situen a l’inici d’un nou període històric, la Segona Edat Contemporània.
Davant d’aquest escenari, i malgrat les grans expectatives generades al voltant de les potencialitats de les noves societats en xarxa, ens hem de preguntar: anem cap a una Societat del Coneixement o més aviat ens encaminem sense remei cap a la Societat de la Ignorància?

Una reflexió sobre la relació de l’individu amb el coneixement en el món hiperconnectat – Antoni Brey

La Societat de la Ignorància, editat per INFONOMIA i amb pròleg de l’antropòleg Eudald Carbonell, són tres assajos de   l’enginyer Antoni Brey, el filòsof Gonçal Mayos i Daniel Innerarity.

(Descarregar en pdf)

La Crisis Financiera, guía para entederla y explicarla.

“La crisis financiera. Guía para entenderla y explicarla” es un libro con fines divulgativos escrito por Juan Torres López en colaboración con Alberto Garzón Espinosa, y que incluye prólogo de Pascual Serrano.

El libro trata de divulgar de la forma más sencilla y resumida posible lo que está pasando en la economía mundial, y su intención es dotar de herramientas útiles a aquellas personas que estén interesadas en poder entender y explicar la crisis actual. Está editado por ATTAC-España, y se distribuye gratuitamente en formato pdf.

(Descarregar pdf)

Atacc Catalunya

4 thoughts on “dues recomanacions per llegir (gratuïtes)

  1. Em quedo amb el primer! Gràcies (La crisi financera ni vull entendre-la ni explicar-la, només vull que passi!)

  2. M’alegro que t’agradi! El problema de la crisi pels que ens pugui interessar poc l’economia, és la barbaritat que per culpa dels abusos d’uns quants, hi hagi hagut aquest “cataclisme” global.

    Molt recomanable l’apunt d’Antoni Dalmau a anoiadiari.cat sobre la crisi! i així no cal llegir tot l’altre llibre 🙂

  3. La història que explica en Dalmau, també me la van explicar fa uns dies, i de bones a primeres vaig exclamar…veus què fàcil reactivar l’economia? però pensant amb la realitat nostra, la de cada dia, la que no és fàcil…vaig arribar a la mateixa conclusió que ell i es que ens perdem alguna cosa invisible als nostres ulls o més aviat abstracte pel nostre coneixement (pels “desentesos” en economia) que fa que el tema ens sigui complicat,…i és un tema que em fa molta mandra, m’agrada molt més el de les relacions humanes!
    Salutacions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas