Bicicleting

Amb tant d'enrenou pels efectes del canvi climàtic, l'ús de la bicicleta s'està consolidant a moltes ciutats. Londres no n'és una excepció i a simple vista, semblava que la gent anava més amb bici per Londres que per Barcelona, inclús els dies de pluja, ple de gent amb bici i impermeable.

A Londres, van posar en marxa una iniciativa per promoure'n el seu ús, com d'altres que ja s'havien dut a terme en altres ciutats, consistent en posar 10 bicis a disposició dels ciutadans, sense lligar ni res. 10 bicis de gamma alta, pintades de groc i amb cartells publicitaris. Si tu en veies una la podies agafar, fer-la servir i quan la deixessis, un altre l'agafava, gratuïtament. I alhora, es posava en marxa una web perquè tots els usuaris d'aquestes bicicletes poguessin deixar missatges. Un total de 230.000 visites a la web i centenars de viatges, avalen l'èxit de la iniciativa.

“Un noi arribava tard al cine, on l'esperava la seva novia, i com que amb bus tardaria molt, va veure una bici d'aquests i va arribar puntual!” i com aquesta, mil històries més…

Però sí, tot el què us esteu suposant, és el què finalment va passar: passades les 6 setmanes d'experiment, quan l'ajuntament anava a recollir les bicicletes, que volien enviar a un projecte a l'Àfrica, fiufiu ja no les va trobar! I ja poden preguntar a la web o als fòrums, què no hi ha manera de saber un són.

Sis setmanes de vida! Quan haguessin durant a Barcelona??

Per a qui li interessi, el proper diumenge es fa un acte a 28 ciutats, reclamant l'ús de les bicicletes per reduir les emissions de CO2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas