Disfrutant de la fotografia

Estic disfruntant molt de la fotografia. El que va començar com una afició més, s'està convertint en una part important del meu dia a dia, de com veig el món, de com m'aturo a veure'l passar i com el reprodueixo o el comunico.

És interessant fer experiments, provar i provar, tornar-ho a intentar, buscar nous punts de vista i perspectives. Mentre que a vegades mirar per l'objectiu d'una càmera restringeix el camp de visió i en perdem detalls, d'altres t'obliga a reenquadrar, ajupir-te, girar el cap, canviar de perspectiva,, aturar-se… mirades que sense la càmera no faríem.

Però sobretot m'agrada compartir-les, deixar constància d'aquests punts de vista tant personals.

Utilitzo la llicència Creative Commons, perquè tothom qui vulgui les utilitzi, ja sigui com a fons d'escriptori o per embolicar un regal especial… És una afició.

Però en canvi a partir d'aquí m'han demanat utilitzar una foto en una exposició al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès, han utilitzat imatges meves per a llibres, guies turístiques, un blog de Surf de Hawaii, etc. i ja val la pena.

I alhora m'han fet encàrrecs per a treballs determinats de fotografia.

Però també disfruto de les exposicions que es fan sobre fotografia, dels cursos, de conèixer nova gent i compartir i aprendre coses noves.

Vaig anar a l'exposició de fotografies “Che Revolució i Mercat” que recull interpretacions de la mítica foto que Alberto Korda va fer al Guerriller a Cuba l'any 1960.

Pot ser un tan polèmica ja que s'ha estampat aquesta imatge en llocs ben inverossímils, però es fa un repàs per diferents moments de la seva vida que valen molt la pena, dels quals m'agraden les seves etapes de més jove, quan va viatjar per sudamèrica amb un vespino i com li va marcar la vida. [fins al 20 de Gener al Palau de la Virreina, 3 euros]

També he anat una exposició per recollir fons per la Fundació Vicente Ferrer sobre l'Índia. Es tracta d'unes 25 fotografies exposades a un petita sala al Passeig de Gràcia, al costat del Bulevard Rosa (no sé què dels antiquaris), fins al 7 de gener. L'entrada es gratuïta i totes les fotografies, impreses cobre canvas (com si fossin quadres grans) es venen per 120 € destinats a la Fundació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas