El món que no vull

No en tinc ni idea del món que vull, bé de fet tinc clar el que no vull i suposo que a partir d’aquí es pot desxifrar com m’agradaria que fos.

Ja ha començat un compte enrere. D'aquí menys d'11 mesos s'acaba el contracte de recerca que tinc amb la universitat i per tant començarà una nova aventura. No sé on seré l'any que ve, però possiblement ben lluny d’aquí a l'altra banda del món, ja que com diu la cançó, és on viuen contents els barrufets. I si allà ells hi viuen contents, doncs cap allà!!

I és que aquí he vist massa coses que no m’agraden. Amb tots els respectes (o no) per les persones (o no) de la foto, em sembla un escàndol massa gros que aquestes sumin un patrimoni total de 441.152 milions d'euros (segons publicava el diari Metro dilluns 3 de març).

Concretament (no poso els noms perquè no vull que Sant Google m’indexi en relació amb aquests noms),

– El primer: 187.000 milions d’euros
– El segon: 14.000 milions d’euros
– El tercer: 150.000 milions d’euros
– El quart: 90.000 milions d’euros
– El cinquè 150 milions d’euros

Potser estigui una mica més sensible amb aquests temes des del viatge, però tot i que veure-ho en viu ajuda a fer-se’n una idea, no crec que calgui anar a l’Àfrica per adonar-se d’aquestes barbaritats.

Per exemple, Mauritània té un PIB anual que no arriba als 6.000 milions d’euros, i Senegal no arriba als 20.000 milions d’euros. I en canvi aquestes persones, com d’altres, elles soles superen al conjunt de diferents països africans, per exemple.

És a dir que la suma del patrimoni que tenen aquestes persones, equival aproximadament al PIB dels Països Baixos (el 22è país més ric del món) (font) Escandalós???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas