Fer sabó: fent i desfent es fa l’aprenent!

Fa unes setmanes em vaig disposar a fer sabó, i quasi acabo sortint als telenotícies. Aquella experiència va cridar l’atenció d’una persona que s’hi dedica més professionalment (Blog Sambucus) i em va escriure per informar-me del procés i les seves dificultats.

Va deixar un comentari del blog sobre com fer sabó, i després d’intercanviar algunes informacions, em proposo tornar-ho a provar (a l’escola ens deien “fent i desfent es fa l’aprenent”).

A més a més, Sambucus acaba de publicar una entrada explicant la importància de fer les coses ben fetes, les propietats del sabó i el perill de la sosa càustica, que jo no havia tingut gaire en compte (o gens) i podia haver acabat en drama.

Ara tinc una recepta més fiable, bé, fiable del tot 🙂 i que si ho faig tot amb cura quedarà un bon sabó. Així que quan tingui una tarda lliure i tots els ingredients, m’hi poso. És evident que el preu dels ingredients no es pot comparar amb el del sabó de super, però la tarda d’artesania i el producte final, no es paguen ni amb MasterCard.

I compartiré amb vosaltres el secret d’una crema antiarrugues, que ens mostra Sambucus:

Una part de somriure,
tres parts de sentir-se bé en el propi cos,
vuit parts d'alegria de viure,
cinc parts de calma,
dues parts de saviesa,
barrejar-ho tot
i tindreu els millors components d'una crema antiarrugues.

Abdelhaï Sijelmassi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas