Ciutat sagrada de Pushkar

10/08/2008

(no puc posar tots els accents ni altres signes que hauria…)

Arribem a prop d'Agra on ens hauria de recollir un taxi i portar-nos fins a Jaipur pero de 8 places res de res i menys amb motxilles, aixi que hem d'anar a l'oficina de viatges per renegociar el cotxe… al final es soluciona i anem tots 8 i el conductor amb un cotxe, maletes a la baca i tot. 5 hores fins a Jaipur, on despres de trobar allotjament, anem directes al cine Raj Mandir, un dels mes famosos de l'Índia. Cal fer dues hores de cua i a més a més és Sunday night show. S'estrena Singh is King, una megaproduccio de Bollywood.

Despres d'una hora i mitja de cua, separats nois i noies, tots els homes apretats tocant-se i abrasant-se amb una calor de mort, i les dones (molt poques) acosades i intimidades per la marabunta… el jefe de sala ens va cridar i ens va fer entrar a la sala d'espera VIP abans d'obrir taquilles i ens va vendre les entrades ell mateix. Volia que quedessim contents. El cine és com el seu Liceu i quan comensa la pelicula, tothom crida, aplaudeix, balla… es un festival que s'anira repetint al llarg de tota la pelicula, sobretot quan fan els instants de ball i surten noies ensenyant melic. 3 hores de peli, amb seients que es tiren endavant i enrere (no sabem si per balla o per dormir…)

11/08/2008

Esmorzem a la terrassa d'un alberg, un esmorzar impressionant, per compensar una mica léstomac que no sap on para. És el primer dia que algu no es troba be i es queda a l'hotel. Tornarem al migdia a recollir-la.
Per casualitat trobem al Honey, un conductor de rickshaw (que es la motoreta de la primera foto de l'altre dia) que ens ofereix acompanyar-nos tota la tarda, amb el seu colega, i com que es el paio mes divertit i sonat que hem conegut aqui, no ho dubtem.Anem 4 a cada motoreta mes ell, tot un espectacle!!

Visitem Amber Fort, una construccio molt bestia dalt d'una muntanya, que als matins s'hi pot pujar amb elefant pero a la tarda no, emmurallada com la muralla xinesa, que encercla les muntanyes dels voltants. Ens deixem perdre pels milers de passadissos i escales que pugen i baixen… inevitablement tothom xiula la canso d'Indiana Jones. Tot i que realment sembla els escenaris del mitic joc The Prince of Persia.
L'estafa del dia es el passeig amb elefant pel llac i el Water Temple.
Ens agafa la tempesta tot anant cap al Temple dels Monos, que també queda dalt d'un turo, custodiat per milers de monos, inofensius fins que veiem com ataquen a un noi local i que al patinar quasi s'obre el cap… Un monjo ens dona una pedra a cadascu i ens fa de guia. Si us ataquen, pedrada!! ens adverteix.

12/08/2008

Hem de córrer sota la pluja per agafar el bus cap a Pushkar. El minibus anava ple i al no tenir baca, les motxilles cap dins. Au, xops i carregats la liem colapsant el passdis i esquitxant a tothom… finalment queda tot amuntegat pero suficient per viatjar.
Pushkar es com un poble, ple de vida i colors, i els carrers del centre tenen molt poc transit. Te un gran llac central amb mes de 50 gadhs, les escales que desemboquen al llac i on la gent baixa a banyar-se o resar….
És un lloc sagrat, la ciutat de Brahma i on van llensar les cendres de Gandhi. Láigua del llac es fluorescent/granota i hi neden uns peixos adulterats que semblen dinosaures.

Ahhhhh!! ens han convidat a participar al “ritus/timo” sagrat, tot un honor. Es tracta de fer unes pregaries assegut amb un sacerdot (o qualsevol que s'hi fa passar) i va recitant tot de frases que cal anar repetint (Good Karma, Holy Lake, All family, happiness…) mentre es barregen especies, es tiren petals de flors al llac i et dibuixa la ratlla al front. Despres ve la part del donatiu “pots donar el que vulguis, eh, pero pensa que has de donar per tres deus, per la caritat i que la teva familia son 4” (per aixo t'ho pregunta nomes comensar). I clar com que amb la familia no s'hi ha d'escatimar,… et posen un brasalet beneit i ja no cal que donis mes en tota la ciutat. Alguns han tingut mes trasa negociant i crec que jo he sigut qui he enviat mes bon Karma a la familia, pero suposo que deu servir per tota tota… i happiness!!
Veiem un concert de musica india en directa al pati d'un centre civic, ple d'indis i juguem amb el nens i no tant nenes, fent-nos fotos…

13/08/2008

Ens llevem molt tard, hem readaptat la ruta per canviar de ritme i ens ho prenem amb mes calma, dia de relax, “algunes” compres, passejar, hores en una terrassa jugant a daus. Sopem a un restaurant molt xulo asseguts a terra amb coixins i música india chill-out. Els preus dels apats son extremadament barats i combinem tot tipus d'estils. Alguns la panxa els hi aguanta mes i a d'altres no tant, pero de moment res greu.

Seguim cap al desert…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas