En ruta pel Rajasthan

14/8/08

A les 5 del mati surt el bus local cap a Jodhpur i anem amb tota la gent, per tots els camins i parant cada 100 metres, una eternitat per arribar a una ciutat bruta, contaminada i caotica que ens sorprendra.

Visitem un gran palau, que no ens deixen entrar, i despres al Fort, des d'on hi ha una vista espectacular de la ciutat; sembla una altra ciutat. Els carrers son tant bruts i contaminats que la gent fa vida als terrts. Els nens juguen i fan volar estels. Es la ciutat blava!!! hi ha molta vida als terrats i cadascun es com una micropelicula.
Els policies que quostidien el Fort ens avisen que esta tancat peo una mica de rotllo i ens deixen entrar 2 minuts. es tant espectacular que ens n'hi passem 30 i se'ns fa fosc, i ja esperem la bronca dels militars a la sortida pero amb un somriure ens fan broma i ens acomiadem. Una passada de gent!!

Sopem al centre de la ciutat, al costat del mercat, a una parada ambulant que fan truites i que surt referenciada (com aixi ells ho anuncien) a totes les guies hagudes i per haver.

Nit de tren altra vegada, tots junts en un mateix compartiment d'aquests que el passadis passa pel mig.

15/08/08

Arribem ven d'hora a Jaisalmer, les portes del Desert del Thar on preparem la ruta en camell i passen el dia visitant la ciutat.
Per berenar, compren molta fruita al mercat, que feia dies que no en veiem, i ho acabem repartint amb els venedors ambulants i els seus fills.

Per casualitat passem per davant una de les Havelis (casa aristocratica del segle passat) mes ben conservada de la ciutat, i que ara es un restaurant… molt bo!! Aprofitem per celebrar Santa Maria i escoltar musica en directe mentre els musics ens ensenyen a tocar la flauta i la percussio.

16/8/08

Sortim ben d'hora de ruta cap al Desert. Som nosaltres 8, 4 turistes mes, i 6 guies, amb un camell cadascu, dos dels quals els estan encara domant i no paren de correr, cridar i saltar… un festival! Full enjoy 😉

Pensava que seria una passejada turistica en camell i estava molt equivocat. Son hores i hores de ruta per un desert arid, que encara te vegetacio, fins que a la tarda arribem a les grans dunes de sorra. Dinem a mig cami, en una de les ombres que el guies ja tenen controlada, uns magnifics apast cuinats a foc a terra i pa fet alla mateix.

Passem un poblat on no hi deixen entrar blancs, ja que l'any passat un nen es va espantar tant (mai havia vist un blanc) que es va posar malalt i no parava de plorar. Al cap de 10 dies va morir, i sigui cert o no, han decidit que per si de cas, no s'hi torni a acostar ningu.

A la tarda arribem a les dunes i tenim temps de passejar i organitzar uns relleus amb els altres nois alemanys.

Cau el sol, estem al mig del no res nosaltres sols, a 80 km de Pakistan i veiem una espectacular posat de sol amb un black tea acabat de fer; un luxe i un regal!!!

Ens tornen a sorprendre amb un sopar excellent i preparem les mantes que faran de matalas sobre la gran duna. Com que la casualitat i la sort han viatjat amb nosaltres, es nit de lluna plena i l'espectacle impressionant: “La felicitat no es real si no es compartida”.

17/08/08

Ens desperten abans de que surti el sol per tornar a gaudir d'un espectacle impressionant, i mentre l'aigua comensa a bullir, el sol va despuntant darrera les dunes del Thar Desert!!
bufffff……

Toca seguir el llarg cami i a la tarda arribem altra vegada a Jaisalmer. Dutxa (anem rebossats de sorra) i cap a l'estacio, toca altra nit de tren. Aquesta vegada amb un dels mes vells, el tipic dels barrots a les finestres com el de la foto.Ple de pols i nolt incomode, pero quan arribem a Bikaner, ens adonem que no era pols. Les finestres no tanquen be i com que hem creuat una altra part del desert, ha anat entrant sorra tota la nit (llensols, sabates, motxilles, sacs de dormir, roba… tot ple!!).

18/08/08

Son les 4 del mati i toca recollir-ho tot per baixar del tren mig zombies, fer la motxilla, buscar rickshawsm regatejar preus, fer veure que marxem i que et diguin ok,ok… fins que arribem a l'hotel i descansem unes hores.

A Bikaner visitem un dels forts i palau mes xulos i ben conservats que hem vist en tot el Rajasthan. El clima es mes sec i no suem tant com a elhi o Varanassi…

A la tarda visitem el Temple de les Rates, un lloc sagrat i que per fi hem pogut localitzar al mapa i agafar el bus que ens hi porta. Es un lloc si mes no curios, i sisi, plepleple de rates.

El terra esta fastigosament brut i som dos que no portem mitjons. Com a tots els temples cal entrar descals. Les rates no t'arriben a tocar pero n'hi ha per tot arreu. Tenim la sort de veure la rata blanca, que dona bon karma per semprem pero tot i que es mou i respira, no sabem si hi ha un indi que la porta a la butxaca i de tant en tant la treu pels turistes…

19/8/08

Dia d'impas… visitem el mercat de Bikaner, el seu mercat. Fruites i verdures de totes mides i colors. El tren cap a Delhi surt a les 5 de la tarda i seran unes 12 hores, aixi que caldra comprar provisions.

Com que estem tots separats, la liem bastant i cadascu fa converses amb els que te al voltant. Aixo si, de nit tots compartim la Bestia, el senyor que quan ronca fa tremolar les finestres dels dos vagons de davant i dels dos de darrera i que cada vegada que agafa aire tothom s'ha d'agafar als barrots com pugui per no ser aspirat a l'interior de ves a saber on… i ull quan expira!! el soroll se sentia des de la ciutat que ja anunciaven per megafonia.

20/08/08

Arribem a Delhi i aqui ens separarem. A la nit surten els avions i lloguem una habitacio per fer de camp base i a partir d'aqui, com que estem al Main Bazar, ultimes compres i relax. Jo aprofito per anar a la barberi del costat, tallar cabells (un mix d'estil indi i d'occidental que xoca una mica) i afeitat amb navalla que no ho havia fet mai. Esta ple de barberies i com que estan obertes al carrer es un bon lloc per coneixer gent i xerrar amb ells.

De nit cap a l'aeroport. Una part de l'expedicio torna a Barcelona i 5 agafem un vol cap a Leh (el Petit Tibet) al bell mig de l'Himalaia des d'on us escric ara; un lloc IMPRESSIONANT. Estem molt be, gaudint moltissim d'aquest altre indret.
Pero ja seguire en un altre moment, estic mort!

No puc pujar fotos, la connexio es satelit i no dona per mes… ho sento 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas